Kun pidät hyvää huolta Polar Grillistäsi, se kestää vuodesta toiseen. Alla on vinkkejä grillin sujuvaan asennukseen ja oikeaoppiseen huoltoon.

 

Polar Grillin asennus

 1. Käännä grillin tulipesä ylösalaisin tasaiselle alustalle niin, ettei tulipesä pääse naarmuttumaan ja lisää korimutterit jokaiseen neliöreikään tulipesän alaosassa.
 2. Jalat yhdistetään toisiinsa sekä tulipesään pulteilla ja korimuttereilla kuvan osoittamista paikoista. Aloita laittamalla ensin toinen jalka paikoilleen tulipesään, sitten toinen jalka tulipesään ja lopuksi jalat toisiinsa. Jalat tulevat niin, että aukon kohdalle jää vedonsäätöpellin vedin.
 3. Kierrä vetonuppi kiinni vedonsäätöpellin varteen.
 4. Käännä grilli oikeinpäin ja laita arina paikoilleen grillin mukana toimitetun ohjeen mukaisesti. Laske kipinäverkot paikoilleen. Työnnä tuhkalaatikko paikoilleen kiskoon.
 5. Halsterin kokoaminen. Työnnä kannake halsterin varressa olevaan niittiin asti, niin että niittimutteri jää kahvan puolelle. Kierrä siipimutteri kannakkeessa olevaan niittimutteriin, mutta älä kiristä vielä.
 6. Kiinnitä halsteri halsterin varteen kahdella pultilla.
 7. Kierrä puinen kahva kiinni pieneen tasoon. Jos asennat huuvan jatka kohdasta 10.
 8. Käännä kaari kuvan mukaisesti ylösalaisin ja asenna toiselle puolelle yksi lukitusrengas ja toiselle puolelle ensin kahvipannun koukku ja sen jälkeen kaksi lukitusrengasta.
 9. Laita kaari paikoilleen kuvan mukaisesti, kahvipannun koukku oikealle puolelle. Siirry kohtaan 14.
 10. Laita pystyputket paikoilleen. Laita lukitusrenkaat putkiin, vasemmalle puolelle yksi ja oikealle puolelle kaksi. Jätä oikealla puolella lukitusrenkaiden väliin rakoa. Lisää tässä vaiheessa ainakin kahvipannun koukku. Muut voit lisätä myöhemmin.
 11. Huuvan asentaminen. Käännä huuva ylösalaisin tasaiselle alustalle ja kiinnitä huuvan kannakkeet huuvaan kupukantapulteilla, aluslevyillä ja siipimuttereilla.
 12. Laske huuva putkiin.
 13. Pyöräytä kaulus piipun uraan ja pujota lipareet aukkoihin, kiristä ja taita lipareet.
 14. Asenna piiput huuvan päälle, kuvan mukaisessa järjestyksessä. Katolta asennettavat osat: Läpivientipiippu kauluksella edellisen piipun osan sisään. Asenna sadehattu (pitkä siipiruuvi). Tiivistä kuumankestävällä tiivistemassalla piipun ja kauluksen sauma.
 15. Laita pieni taso ja halsteri paikoilleen taittamalla tasoa ja työntämällä putkeen. Katso, että halsterin kiinnike on oikeinpäin. Lukitusrengas voi olla tason kiinnikkeen alapuolella tai välissä.
 16. Kiinnitä pöytätason kannakkeet puisiin pöytätasoihin. Katso, että kannake tulee oikeinpäin kiinni tasoon!
 17. Asenna puiset pöytätasot paikoilleen.

 

Polar Grillin puhdistus ja hoito

Polar Grillit valmistetaan laadukkaista materiaaleista. Kun hoidat grilliä oikein, grilli kestää todella pitkään.

 • Polar Grillejä ympäröivät puutasot valmistetaan suomalaisesta männystä, joka on materiaalina helposti työstettävä ja kestävä. Tasot kannattaa käsitellä ennen käyttöönottoa luonnollisella puuöljyllä, käyttömukavuuden ja siistin pinnan säilyttämiseksi. Käsittelyn voi uusia tarvittaessa.
 • Puhdista tulisija palamisjätteistä heti käytön jälkeen.
 • Tyhjennä tuhka-astia säännöllisesti, muuten arina on vaarassa palaa käyttökelvottomaksi ennenaikaisesti ja kuumia hiiliä voi tippua lattialle. Anna tuhkan jäähtyä ennen tyhjennystä. Työnnä tuhkalaatikko aina perille asti.
 • Öljyä tulisijan tulipinnat ruokaöljyllä puhdistamisen jälkeen.
 • Siirrä piha- ja terassigrilli suojaan talven ajaksi. Jos grilli on kodassa, huvimajassa tai vastaavassa rakennuksessa kiinteästi asennettuna, peitä piippu talvisäilytyksen ajaksi niin, ettei lunta pääse tulisijan päälle.

 

Takuu

Polar Metalli Oy myöntää työ- ja materiaalitakuun Polar Grilli -tulisijaan seuraavin ehdoin:

 • Takuun voimassaoloaika on kaksi vuoitta (24 kk) ostopäivästä.
 • Takuun edellytyksenä on luotettava selvitys ostopaikasta ja ajasta esim. kassakuitti.
 • Takuu korvaa takuuaikana havaitut työ- ja materiaalivirheet

TAKUU EI KORVAA

 • Normaalista käytöstä johtuvaa kulumista, esimerkiksi maalin palaminen
 • Käyttövirheistä, huolimattomuudesta, puutteellisesta hoidosta ja muista ulkopuolisista tekijöistä aiheutuvia vaurioita
 • Rahti- ja matkakustannuksia tai muita välillisiä kustannuksia

MENETTELY VIRHETILANTEISSA
Näkyvästä mahdollisesta kuljetusvahingosta on tehtävä ilmoitus heti ja piilevästä vahingosta on tehtävä ilmoitus viiden vuorokauden kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Polar Metalli Oy korjaa kustannuksellaan tuotteen virhettä edeltävään kuntoon. Takuukorjaus ei pidennä tuotteen eikä korjauksen kohteen takuuaikaa. Ostajan pitää ilmoittaa myyjälle tai valmistajalle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt se havaita. Kohtuullinen aika on normaalisti 14 vrk. Tämä takuu ei rajoita niitä oikeuksia, jotka ostajalla kuluttajansuojalain mukaan on virheen perusteella.

 

LATAA ASENNUSKUVAT JA OHJEET KOKONAISUUDESSAAN TÄSTÄ:

Polar Grilli -mallit S8, M6, M8 ja L8: ohjeet

Polar Grilli M: ohjeet

Polar Nuotio -nuotiogrilli: ohjeet

 

Ota yhteyttä

POLAR METALLI OY
p. 0400 284 400
info@polarmetalli.fi