Polar Grillin tarina

Polar Grillin tarina alkaa 1990-luvun Lapista, kun pohjoisen kotabuumi oli kuumimmillaan. Elämään haluttiin hieman luksusta 90-luvun alun laman jälkeen ja pihoille alettiin rakentaa kotia.

Paikallinen kotavalmistaja tuli 90-luvun puolivälin jälkeen kysymään Polar Metallin perustajalta Tapio Saukolta, voisiko tämä suunnitella grillin, joka sopisi kotaan.

 

Ensimmäinen grilli oli 8-kulmainen, nykyisen Polar Grilli S8 -mallin edeltäjä. Grillistä haluttiin heti alusta lähtien tehdä valmis, laadukas tuote. Lisävarusteetkin olivat pitkälti samantyyliset kuin nykyiset – halsteri, kahvipannun koukku ja grillaustaso. Tapio suunnitteli grilliin myös kynttilätelineillä varustetun huuvan. Grillejä oli valmistettu vain vuosi, kun suosio kasvoi ja laajempi jälleenmyynti alkoi.

Suomesta Polar Metallin grillimyynti laajeni ensin Ruotsiin, ja sieltä Saksaan ja muualle maailmaan. Kun myynti kasvoi, grillejä kehitettiin eteenpäin ja grillimalleja alettiin valmistaa lisää. 2000-luvun alussa suunniteltiin nykyisin suosituin grillimalli, 6-kulmainen M6. Kotamallin lisäksi grilleistä tehtiin pihalle ja terassille sopivat versiot.

Perinteisten 8- ja 6-kulmaisten Polar Grillien rinnalle on kehitetty moderneja malleja kuten Polar Grilli M ja S4. Grillin lisävarusteita ja varaosia on jatkuvasti kehitetty eteenpäin, ja kotimaisesta laadusta pidetään kiinni.

Polar Grilli on aito lappilainen grilli

Nykyään Polar Grilleillä grillataan ympäri maailmaa. Tärkeimmät vientimaat ovat muut Pohjoismaat, Iso-Britannia, Venäjä, Saksa ja muu Keski-Eurooppa.

Vuonna 2017 Polar Grilli -brändi sai oman nettisivun ja Polar Grilli -logon. Polar Grilli -brändi edustaa lappilaista laatua ja tuotteella on vahva paikallinen historia. Lue lisää Polar Metallista yrityksenä täältä.